Koti Tuotteet Palvelut Uutiset Referenssit Tarjouspyyntö Etsiminen ja linkit Kuvagalleria

 

 

                

 

 

Lähde : Turun Tienoo, Elina Lavonen, 9.9.2004

               Erämies vaihtoi tietokoneet vaelluksiin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lietolainen Mika Vakkuri, 41, myi muutama vuosi sitten osuutensa menestyvästä atk-alan yrityksestä ja meni eräopaskouluun. Nyt hän on valmis eräopas ja perustaa kovaa vauhtia Lietoon omaa luonto- ja eräalan yritystä. 

-Aika monet ihmiset juttelevat puolitosissaan kahvipöydässä, että kyllä minä vielä joku päivä lopetan nämä hommat ja teen jotain muuta. Harvalla on kuitenkaan kanttia toteuttaa suunnitelmansa, pohtii kaveri. 

Mika Vakkuri ryhtyi sanoista tekoihin. Käyttöjärjestelmät ja ohjelmointi saivat väistyä vaeltamisen, melomisen, kiipeilyn ja kalastuksen tieltä. Tietokoneiden kanssa 20 vuotta työskennelleen Vakkurin mielessä kyti pidempään toive, että hän saisi tehdä työkseen sitä, mistä todella tykkää. Luonnossa liikkuminen ja kalastus oli tuohon aikaan atk-yrittäjän intohimo ja työn vastapaino. 

-Minulle tuli mahdollisuus myydä osuuteni pois ja tein sen. Ei ole helppoa hypätä pois johtavasta asemasta yrityksessä. Se ei käy että hups vain, myöntää Vakkuri. 

Mies ei ole hetkeäkään katunut päätöstään, vaikka hän mielestään menestyi atk-puolella ja tykkäsi työstään loppuun saakka. 

-Olin tehnyt sitä aikani. Päivänselvää on sekin, että erähommilla ei voi koskaan tehdä sellaisia rahoja, joita olen atk-hommista saanut. 

Mutta viis siitä. Nyt nelikymppisenä mies saa tehdä sitä, mikä häntä eniten kiehtoo. 

-Kun kiipeän tunturin laelle ja näen sieltä aukeavan näkymän. Siihen hetkeen tiivistyy se, miksi haluan tätä tehdä. 

Eräretkiä lapsille ja yrityksille 

Mika Vakkurilla on visio Liedossa ja koko Turun talousalueella toimivasta luonto- ja eräalan yrityksestä, jolla on kolme selvää kohderyhmää: lapset, nuoret, alan oppilaitokset sekä yritykset. 

-Vaellukset, kalastusreissut ja lasten seikkailuradat ovat alueita, jotka parhaiten osaan. 

Vakkuri suoritti keväällä opintoihinsa liittyvän työharjoittelun Liedon liikuntatoimessa. Hän vei vuoron perään kaikki Liedon kolmannet luokat päiväksi Liesan majalle leikkimään ja oppimaan erätaitoja. Jotain sen suuntaista hän aikoo kehittää myös yrittäjänä. 

Yrityksille ja organisaatioille Vakkuri tarjoaa tyky-toimintaa luonnossa liikkuen, vaeltaen ja meloen. Sellaiselle on juuri nyt tilaus. 

-Eräily on selvästi pop. Ehkä ihmiset ja yritykset ovat vuosien mittaan ehtineet nähdä extreme-hommat ja perinteiset illanvietot, joissa juodaan, syödään ja pidetään hauskaa, mutta varsinaista ohjelmaa ei ole, arvelee Vakkuri. 

Koulupuolella Vakkuri vetää kursseja yhtä lailla tuleville eräoppaille kuin aloitteleville retkeilijöillekin. Muun muassa Liedon-Tarvasjoen kansalaisopistossa käynnistyy syyskuun puolivälissä hänen vetämänsä erä- ja vaellustaitojen peruskurssi. 

Vakkurilla on Kilpisjärvellä tukikohta, johon hän voi viedä asiakkaitaan. Miehen suunnitelmissa on tehdä tulevaisuudessa jonkinlainen eräkämppä myös Lietoon. 

-Lietolaiset eivät edes tiedä, kuinka hyviä mahdollisuuksia ja hienoja maisemia täällä on. Paikkoja on vaikka kuinka, ne pitää vain löytää.

Lisätietoja Mika Vakkuri mika.vakkuri@kunnontulet.fi tai 050-358 4062

 
Lähetä osoitteeseen webmaster(ät)kunnontulet.fi tätä sivustoa koskevia kysymyksiä tai kommentteja.
Muutettu : 10.03.2006                                                              Copyright © Kunnon Tulet Eräpalvelut